Superdugnad reddet sharken

Lørdag morgen tikket det inn en MMS som fikk kaffen til å sette seg på vranga og baconet til å hoppe i taket. Ohaha, hadde ikke bare fått i seg, haien lå rett og slett med buken i været. Her måtte det dugnad til, den første i klubbens historie. Til tross for noen frafall ble oppmøtet mer enn bra. 6 karer, 3 barn og et kvinnfolk møtte opp med god dugnadsånd.Det ble litt diskusjoner om hvem som skulle hoppe i elva, men etter at Yngve kastet slepetauet til Burney uti den brune suppa, meldte han seg til tjeneste. Det gjorde også lederen som hadde sluntret unna treningen tidligere på morgenen. Men før vannkjenning meldte Yngve seg til å hente verktøy. Om det var for å lure seg unna, eller om han faktisk mente vi trengte verktøy er usikkert, men viljen til å ta en for laget var i alle fall tilstede. Som Yngve selv forklarer:
«Da var haien reddet, og vel så det. Er veldig fornøyd med egen innsats. Etter å ha betraktet forliset og tatt på våtdrakt, fant vi ut at vi trengte mer verktøy for å få snudd båten. Jeg har verktøy. Jeg dro for å hente verktøy. Resten av gutta snudde båten mens jeg hentet verktøy. Hmmm. Den stakkars motoren hadde ligget under det grumsete vannet i Hølenelva og fått forgasseren full av mudder. Den
måtte demonteres og renses. Nils Petter, Fredrik og Roger tok den med til Nils Petter mens jeg hentet verktøy. Og skylte drakten. Og dusjet. Og ganske riktig, da jeg kom tilbake med verktøy, hadde gutta renset forgasseren og resten av Suzukien, tørket plugger og var klar til å starte motoren. Og den gikk, jaggu. Så alt i alt synes jeg at jeg har vært riktig så flink i dag. Maksimum engasjement, minimum innsats…»

Suksess, tross tabber

Som Yngve allerede har forklart. Haien ble reddet, også motoren. Da har vi fortsatt både shark og 75 hester’n inntakt. Og til tross for noen feilskjær må dugnaden betrakes som en gedigen suksess.

Men bare for å ta lærdom av våre feil, nevner jeg de her:

  • Kaffe og kaker/vafler manglet. Ingen dugand uten servering …. eller jo det ble det
  • Yngve som kastet slepetauet til Burney i Ælva
  • Roger som lenset båten, men pumpet vannet rett på motoren vår. Den ble våt.
  • Fredrik som tråkket i sete med våte sokker.

Takk for hjelpen alle mann, barn og kvinne. Moro å redde en hai, de er jo faktisk en truet dyreart. Flott å få vakset båten skikkelig.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter, Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Superdugnad reddet sharken

  1. Tilbaketråkk: En hyllest til Ohaha – Soon Fridykkerklubb

Legg igjen en kommentar