Tips og triks

Her vil vi legge inn tips og triks som kan komme godt med en (ikke nødvendigvis) kald vinterdag:

Skulle du være utsatt for tidsklemma og føle deg fristet til å fylle balja med vann og legge utstyret i bløt har jeg føkgende gode tips: Legg det i bløt i ferskvann i 3-5 dager, sammen med en levende sjøstjerne eller to. Kjenn den lukten. Helt nydelig. Om ikke drakten er kammo av farge, er den i alle fall det av lukt. Syntes jeg hører Dorsken; Det er den sørste sjøstjerna jeg har sett.

En tørr open-cell drakt er nærmest umulig å få på. Her må det smøres. Ta en flaske med passe varmt vann og bland i ønsket type og mengde smøremiddel (såpe, babyolje etc). Er det kaldt i været, kan det være greit å ha blandingen i en termos. De første gangene du skal ta på deg en open-cell drakt, bruk da heller «for mye» smøremiddel i vannet enn «for lite».

Er det kaldt, kan en termos med varmt vann gjøre underverker for kalde hender og føtter. Held det varme vannet inn i hansker og/eller sokker for å tine opp fingre/tær. Termosen kan med fordel oppbevares i nett i varslingsbøya, så slipper du å svømme inn til land for å varme deg.

Alt etter hvor kaldt det evt. er, ta på en eller flere deler av drakta før du drar for å dykke.

Før du går i vannet, sørg for at håndkle og tørre klær ligger klart til å brukes/tas på, og i riktig rekkefølge -legg ikke håndkleet under de tørre klærne dine.

Ta med et ekstra håndkle eller ligge(stå)underlag til å stå på når du skifter, det er kaldt å stå barbeint på snø og is.

Bruk en vanntett bag til utstyret, da holder de tørre klærne seg tørre hvis det regner, og bilen blir ikke våt når du legger vått utstyr i bagen og inn i bilen etter dykk.

Husk å ta med alt utstyret, både bly, snorkel og hansker er kjedelig å legge igjen hjemme…

Har du kniv, smør inn knivbladet med vaselin, matolje etc for å hindre rust. Rustfritt stål (også på dykkerkniver) er ikke så rustfritt man skal ha det til.

Ta med kaffe, gjerne på en termos.

Når du har en balje å legge utstyret i. Legg det i bløt i ferskvann i 5 dager, sammen med en levende sjøstjerne eller to. Kjenn den lukten. Helt nydelig. Om ikke drakten er kammo av farge, er den i alle fall det av lukt. Syntes jeg hører Dorsken; Der kommer han Sjøstjerna Fredrik

Dette innlegget ble publisert i Fridykking. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar