Øvelser på land

Vi har samlet noen enkle øvelser du kan utføre daglig for å bedre kapasiteten til holde seg under vann. Jeg regner med vi kan bygge videre på denne artikkelen.

Øvelse 1
Ligg på sofaen eller gulvet. Hold pusten på tredje innpust og ta tiden. Start å puste før det blir altfor ubehaglig. Hvil dobbelt så lenge og kjør på igjen. Øvelsen gir kortsiktig og langsiktig effekt. Ikke kikk på klokken underveis. Man vil merke god forbedring.

Øvelse 2:
Legg deg på ryggen på gulvet, ta tre magadrag og hold pusten i 1 minutt. Når tidsuret piper, snur du deg og tar så mange push ups du klarer (pusten skal holdes hele veien). Hvile i to min og repeter.

Øvelse 3:
Mens du er ute, hold pusten i 1 minutt, fortsett å holde pusten mens du ser hvor langt du kan gå. Her vil man lett kunne måle og merke bedringer. Øvelsen er fin tilvenning for muskelarbeid under anaerobe forhold. Musklene vil også øke CO2 toleransen.

Øvelse 4:
Når du er ute å går tur med bikkja, kjæresten eller andre dyr, hold pusten i intervaller. Begynn med f. eks 15 skritt hold-15 pust – 20 hold – 15 pust – 25 hold – 15 pust -30 hold – 15 pust – 35 hold – 15 pust – 40 hold – 15 pust – 45 hold – 15 pust – 50 hold – hvile.

Bruk av tabeller:
Trening med tabeller der man (sittende) holder pusten 8 ganger av f. eks 90 sek, mens man gradvis reduserer pausene. En annen tabell går motsatt vei. Jobb deg opp til 2 minutter ved å øke 15 sek pr gang. Også her 8 ganger.

Husk alltid: Hold ALDRI pusten i vann uten en kyndig person som overvåker DEG. Det hjelper lite med en badevakt 10 meter unna. Han/henne har mye annet enn bare deg å se til.

Dette innlegget ble publisert i Fridykking, Trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar