Bygge harpun – Trigger mech

Avtrekkermekansimen kan ha mange utførelser og er den som skal sikre at pilen holdes tilbake mens harpunen er spent. Den bør derfor være testet/godkjent for det trykket (og vel så det) de spente strikkene påfører pilen. Noen velger også lage dette selv, men vi anbefaler disse kjøpt gjennom noen som har greie på det.  Det ofte en lineholder (line release) tilknyttet avtrekkermekanismen. Den sørger for å holde linen på plass og løser seg ut i det skuddet blir avfyrt. På avtrekkermekanismene er det i hovedsak plasseringen av denne releasen som varierer. Man må også være klar over om pilen er av type Euro eller US. Det er hakket i pilen som avgjør dette. Når det er sagt, er det flere og flere av avtrekkermekanismene som klarer begge deler.

Montering av avtrekkermekanismen
Det er ikke mye hokuspokus med montering av mekansimen. Først bestemmer man punktet der mekanismen skal monteres, deretter merker man av feltet som skal freses ut. Det er greit at det er litt trangt, så du kan pusse ned litt, men det må også være plass til noen strøk lakk før den enedelig settes fast. Hull eller nedfelling til lineholderen må også tas høyde for.  Det enkleste å bruke er fres. Begynn gjerne med forlengelsen av sporet og jobb deg nedover og utover. Fresen kan etter instilling snus for å frese like store deler på hver side og beholde den sentrerte plasseringen. To monteringpinner følger ofte med. Disse tar man høyde for, men de monteres ikke før man er ferdig med lakkering.
http://3.bp.blogspot.com/-qvaHPQfJXR8/UOsykMyTTKI/AAAAAAAACVs/oUmMAzdgmRc/s1600/DSC00462_1.jpg

Tilbake til oversikten

Dette innlegget ble publisert i Utstyr, UV - jakt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar