Bygge harpun – Håndtaket

Håndtaket er noe av det viktigste og morsomste å jobbe med. Det kan enkelt kjøpes ferdig, man kan kjøpe metallskive der sideplatene kan limes/skrues på eller. Det er opp til hver enkelt, men det er liten tvil om at man har mest frihet om man velger å lage hele biten selv. Vi har jo vrt inne på at teak er det som er best egnet i vannet, men vi har også funnet andre sorter tre, som slettes ikke skal skyfles bort, dessuten settes de jo til syvende og sist inn med flere lag med epoxy. Det som kan være kjekt er å bruke et tyngre materiale enn selve stokken, da vil håndtaket fungere som en slags kjøl og punen vil ligge i vannet slik du vanligvis holder den. Den blir lett å ta tak i.

Til forming av håndtaket kan det grovskjæres, for så å bruke rasp, eller annet verktøy du måtte foretrekke. En bøyd rasp fungerer forøvrig utmerket til å forme etter fingrene. Her får du mulighet til å lage noe som er helt tilpasset ditt eget grep. Et tips er å bruke den hansken du bruker oftest når du tilpasser. Etterhvert bruker man naturlig nok finere og finere sandpapir.

Det er flere måter å feste håndtaket til stokken. Her kan du bare bruke fantasien og lim, eller evt tidligere nevnte metallplate og skruer. Selv har jeg ved to anledninger laget en smalere forlengning på håndtaket, skjært ut tilsvarende åpning i stokken og limt de to delene sammen

Dette innlegget ble publisert i Utstyr, UV - jakt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar