Bygge harpun – Stokken

Stokken, eller emnet om du vil, er det første man gyver løs på. Treverket man har valgt seg ut deles i passende staver og limes sammen til det som skal danne emnet for harpunen. Jo mindre biter, jo sterkere stokk får man, det også derfor det deles opp før det limes. Vi har som regel valgt å bruke 4-5 staver med omtrentlige mål 1,2×4,5×120 cm.

http://3.bp.blogspot.com/-P3nOUC2LanI/TrxKRkuMaMI/AAAAAAAAA4w/AJDniW9wL1Q/s1600/liming_1.jpgTokomponents epoxy blandes i en passende bolle og påføres hver side av stavene som skal limes sammen. Deretter tilsetter du filler med epoxy. Dette blandes til det får en konsistens omtrent som ketchup. Filler kan være så mangt, man kan få kjøpt en ultralett filler hos snekker’n, eller man kan samle egen eller andres sagflis og blande inn. Ønskes litt fargespill mellom lagene, kan det tilsettes maling, eller man bruker sagflis fra en mørkere eller lysere tresort. Epoxy og filler legges mellom stavene som limes sammen.

Når alle deler er satt sammen, fester man det med tvinger. Ikke for stramt, om man vil ha frem strukturen fra filleren.
http://4.bp.blogspot.com/-naUw7bCxbKA/TrxKQaR_nxI/AAAAAAAAA4o/qEMJPkxCYbg/s1600/liming_3.jpg

Det er lurt å dekke til bordet man jobber på og verktøy med plast og når man fjerner tvinger etter ca et døgn kan det også være lurt å fjerne det verste av søl, før det herder ytterligere.

Artikkel fra tidligere bygd harpun

Tilbake til oversikten

Dette innlegget ble publisert i Utstyr, UV - jakt. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar