Månedlig arkiv: januar 2013

Bygge harpun – Trigger mech

Avtrekkermekansimen kan ha mange utførelser og er den som skal sikre at pilen holdes tilbake mens harpunen er spent. Den bør derfor være testet/godkjent for det trykket (og vel så det) de spente strikkene påfører pilen. Noen velger også lage dette selv, men vi anbefaler disse kjøpt gjennom noen som har greie på det.  Det ofte en lineholder (line release) tilknyttet avtrekkermekanismen. Den sørger for å holde linen på plass og løser seg ut i det skuddet blir avfyrt. På avtrekkermekanismene er det i hovedsak plasseringen av denne releasen som varierer. Man må også være klar over om pilen er av type Euro eller US. Det er hakket i pilen som avgjør dette. Når det er sagt, er det flere og flere av avtrekkermekanismene som klarer begge deler.

Montering av avtrekkermekanismen
Det er ikke mye hokuspokus med montering av mekansimen. Først bestemmer man punktet der mekanismen skal monteres, deretter merker man av feltet som skal freses ut. Det er greit at det er litt trangt, så du kan pusse ned litt, men det må også være plass til noen strøk lakk før den enedelig settes fast. Hull eller nedfelling til lineholderen må også tas høyde for.  Det enkleste å bruke er fres. Begynn gjerne med forlengelsen av sporet og jobb deg nedover og utover. Fresen kan etter instilling snus for å frese like store deler på hver side og beholde den sentrerte plasseringen. To monteringpinner følger ofte med. Disse tar man høyde for, men de monteres ikke før man er ferdig med lakkering.
http://3.bp.blogspot.com/-qvaHPQfJXR8/UOsykMyTTKI/AAAAAAAACVs/oUmMAzdgmRc/s1600/DSC00462_1.jpg

Tilbake til oversikten

Publisert i Utstyr, UV - jakt | Skriv en kommentar

CMAS-kurset i gang

Med tretten forventingsfulle barn klare for kursstart begynte søndagen på best mulig vis. Etter litt testing av svømmeferdigheter, fikk barna bli bedre kjent med utstyr både på lanmd og i vann. Etterpå ble lunsjen spist i kultursalen, mens første teori leksjon ble holdt. (mer…)

Publisert i Aktiviteter, Kurs, Nyheter | Skriv en kommentar

Svømmehallen åpen likevel

Svømmehallen stenger ikke for vedlikehold før mandag, derfor går treningen torsdag og søndag som planlagt. Det forventes at hallen åpnes igjen onsdag.

Søndag er det forøvrig kursstart for de som skal være med på det. Slik det ser ut nå er det mange som ikke skal være med, om motsatt er tilfelle, bør man melde i fra SNAREST om barna skal få bøker til kursstart.

 

Publisert i Nyheter, Trening, Ukategorisert | Skriv en kommentar