Månedlig arkiv: februar 2012

Trening søndag

Ferie får være ferie. Det blir trening også på søndag. Jon Arne kjører showet. Han treffes på 91665044 om det skulle være noe. Godt dykk.

Publisert i Nyheter | Skriv en kommentar

Oppsummering fra styremøte

Torsdag i forrige uke ble det avholdt styremøte. For å holde dere oppdatert sammenfatter vi ting og tang vi kom frem til.

Sikkerhetsregler
Vi vedtok å innføre en del sikkerhesregler som skal følges ved fridykking i regi av Soon Fridykkerklubb. Bassengtreningen faller litt utenfor en del av reglene, men også her er det viktig å opptre fornuftig. Vi har lagt sikkerhetsreglene på nett.

Tilskudd og dugnadsarbeid
For å bedre tilbudet til medlemmene er vi stadig på leting inntjeningsmuligheter. Drømmen er å kunne ha flere sett med drakter som kan lånes til barn og voksene som vil prøve seg litt i vannet. En båt med motor står også på ønskelisten, i likhet med fotoutstyr, så barn og voksene kan se på livet under vann også etter at de har vært der. Diverse søknader om tilskudd/støtte er under utarbeidelse. I tillegg vil forsøke å smarbeide med Kystkultursenteret og avholde fotoutstilling med salg av SnorkelSuppe i løpet av 2012.

Logg og diverse skjema
Det utarbeides logg til føring ved dykk i regi av klubben. I tillegg utabeides instrukser for dykkeleder.

Livredningskurs
Vi håper og tror at vi kan få i stand livredningskurs eller innførsing i livredning gjennom smarbeid med Vestby svømme og livredningsklubb. Jo flere barn og voksene som innehar slik kompetanse jo tryggere er vi i og rundt vannet.

Trening utendørs
Vi har satt begynnelsen av mai som start for treningne utenndørs. Treningsdag er ikke fastsatt, men vi ønsker en ukedag. Gjerne med start 17-18 – tiden. For de som har barn i trening send oss gjerne en mail med preferanser eller dager som ikke passer. Behov for utstyr vil komme og vi jobber med å skaffe oss gode avtaler som kan komme medlemmene tilgode. Informasjon om dette vil komme.

Møte med NDF
Norges Dykkerforbund vil komme å informere oss om klubbdrift og utvikling 5. mars. Om noen er interessert i være med, er det bare å gi beskjed.


Publisert i Nyheter | Skriv en kommentar

Trening søndag

Det blir trening som vanlig i morgen, søndag. Vi starter klokken 09.00 og holder på til 10.30. Vi vil ha litt fokus på utligning og hvordan bevege seg under vann i morgen. Under frilek delen, vil det være mulig for de voksene å trene i fellesskap.

Publisert i Nyheter, Trening | Skriv en kommentar

Beskyttet: Utstyrsliste

Dette innholdet er passordbeskyttet. For å vise det, vennligst skriv inn passordet nedenfor:

Publisert i Klubben | Skriv inn passordet ditt for å se kommentarer.

Innspill til saker

I forbindelse med at klubben etter alle pålemerker neste uke er formelt opptatt i NDF, NIF og AIK, avholdes klubbens 1. styremøte torsdag neste uke. Vi tar gjerne mot forslag til saker om noen har noe på hjertet. Send mail, forslagene vil behandles konfidensielt, om ønskelig. Alternativt kan du dykke ned til ankeret på Sonstranda og legge forslaget i klubbkassen der.

 

Publisert i Nyheter | 1 kommentar

Historisk funn

Ankeret deler av Soon Fridykkerklubb fant for en drøy uke siden, viste seg å være av typen stokkanker og er meget trolig godt over 100 år gammelt. Derfor, i tråd med lover og regler, har funnet blitt rapportert til Norsk Sjøfartsmuseum. Vårt første funn er offentlig registrert, og det blir vel trolig ikke det siste. Moro.

Historisk anker

Publisert i Nyheter, Utflukter | Skriv en kommentar

Tips og triks

Her vil vi legge inn tips og triks som kan komme godt med en (ikke nødvendigvis) kald vinterdag:

Skulle du være utsatt for tidsklemma og føle deg fristet til å fylle balja med vann og legge utstyret i bløt har jeg føkgende gode tips: Legg det i bløt i ferskvann i 3-5 dager, sammen med en levende sjøstjerne eller to. Kjenn den lukten. Helt nydelig. Om ikke drakten er kammo av farge, er den i alle fall det av lukt. Syntes jeg hører Dorsken; Det er den sørste sjøstjerna jeg har sett.

En tørr open-cell drakt er nærmest umulig å få på. Her må det smøres. Ta en flaske med passe varmt vann og bland i ønsket type og mengde smøremiddel (såpe, babyolje etc). Er det kaldt i været, kan det være greit å ha blandingen i en termos. De første gangene du skal ta på deg en open-cell drakt, bruk da heller «for mye» smøremiddel i vannet enn «for lite».

Er det kaldt, kan en termos med varmt vann gjøre underverker for kalde hender og føtter. Held det varme vannet inn i hansker og/eller sokker for å tine opp fingre/tær. Termosen kan med fordel oppbevares i nett i varslingsbøya, så slipper du å svømme inn til land for å varme deg.

Alt etter hvor kaldt det evt. er, ta på en eller flere deler av drakta før du drar for å dykke.

Før du går i vannet, sørg for at håndkle og tørre klær ligger klart til å brukes/tas på, og i riktig rekkefølge -legg ikke håndkleet under de tørre klærne dine.

Ta med et ekstra håndkle eller ligge(stå)underlag til å stå på når du skifter, det er kaldt å stå barbeint på snø og is.

Bruk en vanntett bag til utstyret, da holder de tørre klærne seg tørre hvis det regner, og bilen blir ikke våt når du legger vått utstyr i bagen og inn i bilen etter dykk.

Husk å ta med alt utstyret, både bly, snorkel og hansker er kjedelig å legge igjen hjemme…

Har du kniv, smør inn knivbladet med vaselin, matolje etc for å hindre rust. Rustfritt stål (også på dykkerkniver) er ikke så rustfritt man skal ha det til.

Ta med kaffe, gjerne på en termos.

Når du har en balje å legge utstyret i. Legg det i bløt i ferskvann i 5 dager, sammen med en levende sjøstjerne eller to. Kjenn den lukten. Helt nydelig. Om ikke drakten er kammo av farge, er den i alle fall det av lukt. Syntes jeg hører Dorsken; Der kommer han Sjøstjerna Fredrik

Publisert i Fridykking | Skriv en kommentar

Vraket lagt på is, men dykk ble det

4 fridykkere fra Son møtte entusiatisk opp sammen med Ekspedisjonsleder Reidar «Indiana» Johansen, men måtte skuffet konstantere at vraket var islagt. I trå med ekspedisjonslederens formaninger, ble det ikke vrakdykk denne gangen.

Men et lite dykk fikk vi oss uansett, takk til NP for herlig redigering. Takk til Son Spa som passet på at vi beholdt varmen:

Publisert i Nyheter, Utflukter | Skriv en kommentar

Soon Fridykkkerklubb på tokt

Førstkommende lørdag skal utvalgte fridykkere, og andre som er lystne, trosse kulde og slå seg gjennom isen på jakt etter kystkultur i Son. Med oss på laget har vi fått Reidar Johansen. Han vil fungere som ekspedisjonsleder i klasse med Indiana Jones. (mer…)

Publisert i Nyheter, Utflukter | 4 kommentarer

GyltePetter på Frivannsliv

Vi gratulerer GyltePetter med en flott Rødspette som foreløpig har fått plass i Frivannsliv sitt galleri over årets største fangster. Vi får se hvor lenge rekorden blir stående, et flott eksemplar var det uansett.

Du kan lese mer om dykker på SnorkelBloggen.

Publisert i Nyheter, Utflukter | Skriv en kommentar