Kategoriarkiv: Trening

Flott oppmøte

At treningen begynner før fuglene har stått opp på en søndag, ser ikke ut til å skremme den glade gjengen med fridykkere i Son. Drøyt 20 stk fant veien til bassenget søndag morgen, noe vi bør si oss brukbart fornøyd med.

Vi arrangerte Åpen dag i forbindelse med Folkehelse uka, og fikk noen interesserte innom for å prøve maske og se hva vi driver med. Alt i alt en strålende start på søndagen med mest lek og moro denne gangen.

Publisert i Nyheter, Trening | Skriv en kommentar

Åpen morgen

Førstkommende søndag har vi åpen trening i forbindelse med Folkehelseuka. Alle er velkommen til å ta en titt på hva vi driver med og prøve seg under overflaten. Ta med masker, snorkel og svømmeføtter. For de som ikke har, gjør vi det beste ut av det utstyret vi har tilgjenglig.

Velkommen i Grevlingen Svømmehall fra 9-11. Tidlig en søndg morgen syntes du? Ta med kaffe og kopp da vel. Ikke noe er som hyggelig start på dagen, mens barna er aktive i bassenget og den bedre halvdel lager søndagsbrunsj hjemme.

Dykkes,
Fredrik

Publisert i Nyheter, Trening, Trening | Skriv en kommentar

Utetrening tirsdag

Som tidligere kommunisert er treningen denne uken flyttet til tirsdag. Vi kjører en nærmiljø-variant og møtes på OBOS-Stranda ved Store Brevik klokken 18.00.

De som vil grille tar med til det. Er vi flinke med å få på rett utstyr, bruker snorkel og beholder roen, kan jeg nesten garantere at vi ser opptil flere flatefisker.

Vi blir to voksne i vannet og deler derfor i to grupper. På land ønsker vi at foreldrene tar ansvar.

Vi sees.

Publisert i Nyheter, Trening | Skriv en kommentar

Godt gjennomført Livredningskurs

Dette galleriet inneholder 20 bilder.

Med hele 24 i vannet, 25 med instruktøren fra Vestby Svømme og Livredningsklubb, kan man ikke annet enn ta av seg hatten. Entusiamse og iver blendet godt inn i opplegget vi ble presentert. Et variert opplegg, der vi lærte et … Les videre

Flere gallerier | Skriv en kommentar

Innføring i Livredning

Førstkommende søndag kommer Vestby svømme- og livredningsklubb på besøk for å gi medlemmene en innføring i livredning. Alle barn og spesielt de voksne oppfordres til å benytte seg av denne glimrende muligheten til å øke tryggheten i vannet for alle kommunens innbyggere. Sommeren, med all dens aktiviteter i vannet, står for døren (om ikke alt for lenge i alle fall) og alle er tjent med at flest mulig er i stand til å bidra til egen og andres trygghet på våre mange strender. Ingen påmelding kreves, det er bare å møte opp i Grevlingen Svømmehall klokken 09.00 søndag morgen. Vi oppfordrer dog deltagere til å bidra med en femtilapp, siden vi har måttet leie inn en ekstern instruktør.

Torsdag avholdes klubbens andre styremøte. Innspill til saker sendes styret@soonfridykkerklubb.no innen torsdag ettermiddag.

Publisert i Kurs, Nyheter, Trening | Skriv en kommentar

Øvelser på land

Vi har samlet noen enkle øvelser du kan utføre daglig for å bedre kapasiteten til holde seg under vann. Jeg regner med vi kan bygge videre på denne artikkelen.

Øvelse 1
Ligg på sofaen eller gulvet. Hold pusten på tredje innpust og ta tiden. Start å puste før det blir altfor ubehaglig. Hvil dobbelt så lenge og kjør på igjen. Øvelsen gir kortsiktig og langsiktig effekt. Ikke kikk på klokken underveis. Man vil merke god forbedring.

Øvelse 2:
Legg deg på ryggen på gulvet, ta tre magadrag og hold pusten i 1 minutt. Når tidsuret piper, snur du deg og tar så mange push ups du klarer (pusten skal holdes hele veien). Hvile i to min og repeter.

Øvelse 3:
Mens du er ute, hold pusten i 1 minutt, fortsett å holde pusten mens du ser hvor langt du kan gå. Her vil man lett kunne måle og merke bedringer. Øvelsen er fin tilvenning for muskelarbeid under anaerobe forhold. Musklene vil også øke CO2 toleransen.

Øvelse 4:
Når du er ute å går tur med bikkja, kjæresten eller andre dyr, hold pusten i intervaller. Begynn med f. eks 15 skritt hold-15 pust – 20 hold – 15 pust – 25 hold – 15 pust -30 hold – 15 pust – 35 hold – 15 pust – 40 hold – 15 pust – 45 hold – 15 pust – 50 hold – hvile.

Bruk av tabeller:
Trening med tabeller der man (sittende) holder pusten 8 ganger av f. eks 90 sek, mens man gradvis reduserer pausene. En annen tabell går motsatt vei. Jobb deg opp til 2 minutter ved å øke 15 sek pr gang. Også her 8 ganger.

Husk alltid: Hold ALDRI pusten i vann uten en kyndig person som overvåker DEG. Det hjelper lite med en badevakt 10 meter unna. Han/henne har mye annet enn bare deg å se til.

Publisert i Fridykking, Trening | Skriv en kommentar

Trening – Generelt

Vi har bestemt og vedtatt at vi skal dykke for å ha det moro. Man skal ikke på død og liv gå dypest eller være lengst under. Når man pusher grenser i vann kan det få ekstreme konskekvenser. Derfor tar vi det rolig. Like vel ønsker flere av oss å bedre tiden vi orker å være under vann. Det er tre hovedpunkter man enkelt kan jobbe med:

Kom i bedre form
Løping og svømming er glimrende trening. Det er ingen grunn til å bygge muskler. Kardio og vaskulær trening er det man er ute etter. Om du er i form vil du være mer øknomisk med oksygenet og du vil trenge kortere tid til recovery.

Lær deg å slappe av
Er man avslappet i vannet kan man øke tiden under vann med omtrent 1/3.  Lav hjertefrekvens gir mindre bruk av oksygen. Når du er under vann skal du ikke svømme hardt. Rolige bevegelser, som i sakte film. Ikke tenk på strøm, bølger, steinbitt eller noe som gjør deg nervøs. Hjerterytmen opp -> Oksygen nivået ned … Et godt tips om man svømmer langs bunn. Bruk armene til å dra deg frem heller enn finnene. Armene bruker mindre oksygen enn beina.

Bli bedre til å tåle mindre oksygen og mere co2
Når man holder pusten, synker oksygenverdiene i blodet, mens CO2-verdiene stiger. Jo høyere CO2-verdiene går, jo sterkere blir pustetrangen. Ved å gjentatte ganger holde pusten vil gradvis tåle større mengde CO2 i blodet. Musklene vil øke toleransen for CO2 og pustetrangen vil utsettes. Hold gjerne pusten mens du går tur med hunden, ser på TV eller skriver artikler.  Skal du trene på dette i vann, skal du alltid ha en som passer på deg, det gjelder også i badekaret

Publisert i Fridykking, Trening | Skriv en kommentar