Kategoriarkiv: Kurs

Vi tar sikte på å avholde et fridykkerkurs som vil kunne gi CMAS fridykkersertifisering.

Workshop harpunbygging


Soon Fridykkerklubb inviterer til Workshop i harpunbygging lørdag 15. februar. «Shop’n» blir å finne i Moss Undervannsklubb’s herlige lokaler i Tronvika. Her kan man påbegynne en harpun, fortsette på en eller rett og slett skaffe seg den erfaringen som skal til for å få til dette på egenhånd. (mer…)

Publisert i Kurs, Nyheter | Skriv en kommentar

HLR og livredning på kveldens trening

Minner om at vi i kveld vil gå gjennom HLR og Livredning for alle deltagere på CMAS-kurset. Det er også åpent for de som ikke har meldt seg på kurset til å delta. Vi har gitt beskjed til barna at det vil være lov å ha med rene klær til å bade med.  Nils Petter vil stå for instruksjonen.

På søndag følger eksamesprøver både i vann og på land.

Lykke til.

Publisert i Kurs, Nyheter | Skriv en kommentar

UV-fotografer i klubben

Med to nye kameraer i boks, var interessen brukbar da Soon Fridykkerklubb i samarbeid med Japan Photo og Scuba Supply arrangerte Introkurs i UV-fotografering. Av de 7 påmeldte var 6 fra Son. Scuba Supply stilte med instruktør og tilrettela for en helg i Smögen, mens Japan Photo stilte med flotte premier og gode priser på utstyr. Mange flotte bilder ble produsert og tre ble utvalgt som vinnere. Klubben har hevet kompetansen og kan lære bort til andre medlemmer.

(mer…)

Publisert i Kurs, Nyheter | Skriv en kommentar

UV-Foto kurs

I samarbeid med Scuba Supply i Sverige og Japan Photo i Norge tilbyr Soon Fridykkerklubb Intro-kurs innen UV-Foto, spesielt tilpasset for fridykkere. Kurset er tilrettelagt for voksne og avholdes i Smögen helgen 13-14. April.

Kurset vil ha en uformell fremtoning og vi legger vekt på det sosiale. Vi snakker tross alt samme språk både vestlendinger, nordlendinger, østlendinger og svensker.

Japan Photo har lovet oss gode tilbud tilpasset det utstyret vi har behov for. Altså sitter på et kamera hjemme, du gjerne skulle hatt et undervannshus til, kan det være lurt å melde inn tekniske spesifikasjoner ved påmelding. De vil også kunne tilby komplette pakkeløsninger etter ønsker, behov og lommebok. Japan Photo stiller i tillegg med premier til beste bilder og fotobok fra turen.

Scuba Supply stiller med en dyktig instruktør, Patrik Karlsson, som guider oss gjennom bruk og vedlikehold av utstyr. I tillegg har de ordnet med overnatting og base for oss både lørdag og søndag. Da har vi tilgang til alle fasiliteter, blant annet badstu, på Smögen Dykcenter. Overnatting inkluderer frokost. I tillegg stilles et par lånekameraer til disposisjon, om behovet skulle melde seg.

Pris for Intro helgen m/overnatting og frokost: 1100,-

Ytterligere detaljer kommer plutselig, men vi tar allerede nå imot påmeldinger, det være seg fra medlemmer eller ikke. Det er begrenset antall plasser og vi har kun ti plasser igjen, først til mølla … eller Smögen om du vil.

Som sagt, det sosiale vektlegges og vi tar blant annet sikte på en hyggelig fellesmiddag på lørdagskvelden.

Påmelding sendes til Fredrik Holst

Publisert i Kurs, Nyheter | Skriv en kommentar

CMAS-kurset i gang

Med tretten forventingsfulle barn klare for kursstart begynte søndagen på best mulig vis. Etter litt testing av svømmeferdigheter, fikk barna bli bedre kjent med utstyr både på lanmd og i vann. Etterpå ble lunsjen spist i kultursalen, mens første teori leksjon ble holdt. (mer…)

Publisert i Aktiviteter, Kurs, Nyheter | Skriv en kommentar

CMAS* Fridykkerkurs

Sjøen er en uoppdaget arena. En fridykker får mulighet til å utforske det mangfoldet av liv som befinner seg under overflaten, der han/henne glir lydløst gjennom vannet og betrakter livet uforstyrret.

Fridykking er en trygg og fin vannaktivitet som er godt egnet for barn og unge.
På et fridykkerkurs lærer vi hvordan en skal oppføre seg for å kunne drive dykkingen på en trygg og god måte. Det gis opplæring i utstyr, dykketeknikker og sikker dykking. (mer…)

Publisert i Aktiviteter, Kurs, Nyheter | Skriv en kommentar

Soon Fridykkerklubb med barneaktiviteten

To mandager på rappen stilte Soon Fridykkerklubb med frivillige instruktører til 3. klassingene på Barneaktiviteten i Son. Det så ut til at de fleste trivdes i vannet og mange også under vann. Noen likte det bedre enn andre, men i fellesskap var det mye glede å spore blandt de drøyt 20 barna som deltok.

Nok et vellykket oppdrag utført, takket være våre frivillige. Superb. Om det blir flere medlemmer av dette gjenstår å se, men vi er med skape trygghet i vannet og synligjør klubben på beste måte.

Artikkel om barnekativiteten i Son

Publisert i Aktiviteter, Kurs, Nyheter | Skriv en kommentar

Vann er moro

Selv oss litt sånn smådrevne snorkelfantomer blir litt mo i knærne når vi nærmer oss vannet grevlingen. Nok en trening stod for døren og oppmøtet var slettes ikke ille. 10 barn og 2 voksne fant veien i vannet, mens 3 andre voksne passet på at alt gikk greit for seg fra land. Det ble denne gangen trent mye under vann, og vi ga litt repetisjon av tegn samt å tømme masken for vann. Det siste må vi nok trene enda mer på. (mer…)

Publisert i Kurs, Nyheter, Trening | Skriv en kommentar

CMAS*** Teorikurs

Kommende lørdag arrangerer vi et intensivt CMAS*** teorikurs. Kurset dekker teori biten av CMAS*** Fridykkersertifikat. Praktiske prøver i vannet både ute og inne gjennomføres av klubbens instruktører utover vinteren/våren.

Teori kurset holdes av dyktige Arve Gavningen fra Kongsberg. Kurset er gratis for våre medlemmer, andre som er interessert får det til en hyggelig pris. Kurset avholdes etter «hjemme hos» prinsippet. Altså hjemme hos nestleder Nils Petter Hajem førstkommende lørdag fra 10 – 16.

Ta kontakt for påmelding

Publisert i Aktiviteter, Kurs, Nyheter | Skriv en kommentar

Innføring i Livredning

Førstkommende søndag kommer Vestby svømme- og livredningsklubb på besøk for å gi medlemmene en innføring i livredning. Alle barn og spesielt de voksne oppfordres til å benytte seg av denne glimrende muligheten til å øke tryggheten i vannet for alle kommunens innbyggere. Sommeren, med all dens aktiviteter i vannet, står for døren (om ikke alt for lenge i alle fall) og alle er tjent med at flest mulig er i stand til å bidra til egen og andres trygghet på våre mange strender. Ingen påmelding kreves, det er bare å møte opp i Grevlingen Svømmehall klokken 09.00 søndag morgen. Vi oppfordrer dog deltagere til å bidra med en femtilapp, siden vi har måttet leie inn en ekstern instruktør.

Torsdag avholdes klubbens andre styremøte. Innspill til saker sendes styret@soonfridykkerklubb.no innen torsdag ettermiddag.

Publisert i Kurs, Nyheter, Trening | Skriv en kommentar