Kategoriarkiv: Utflukter

I 2012 legger vi opp til å gjennomføre minst en fridykkerleir med overnatting. Trolig legges denne til Bile, der vi telter, dykker og spiser dagens fangst tilbredt på bål, mens vi skrøner om alle de store fiskene vi lot gå.

Gjennom året vil SnorkelP-gjengen ha mange, mange samlinger og dykk. Disse er det bare å melde sin interesse for så legges du til på mailinglisten, der all kommunikasjon foregår.

Vi inviterer til Fridykkerleir

Nytt år og nye muligheter. Denne gangen har vi åpnet for flere enn bare klubbens medlemmer. Her kan det bli mulighet for å treffe likesinnede både over og under vann på tvers av dykkerklubber. Vi har et felles mål for øyet … hygge.

Sted: Tronvika
Tid: 30/8 – 31/8, oppmøte rundt 11-12, avreise rundt 16

Overnatting
Vi har plass til noen på MUK sitt klubbhus, som vi også vil benytte til andre aktiveter, men det er stor sannsynlighet for at flere også får nyte godt av telting.

Innhold
Det blir servert middag og kvelds lørdag, samt frokost og lunsj søndag. Vi skal selvfølgelig kose oss i vannet og vi åpner for mulighet til å prøve både undervannsjakt og «nattdykk» i følge med en eller flere av våre dyktige instruktører. Utover dette blir det lek, moro og hygge i og rundt vannet på Jeløyen.

Deltagere
Store som små, medlemmer av klubber tilknyttet Oslo og Akershus dykkekrets. Foreldre er også velkomne, men må i utgangspunktet besørge mat og overnatting (telt) selv, om de ikke skal være med deltagere og følge det oppsatte programmet (da er de som deltagere å regne og år kost og losji).

Pris
I god klubbånd og ved hjelp av dykkekretsen, blir dette som vanlig latterlig billig. 200 pr snute og vi er åpne for å halvere prisen for søsken. Nesten som å vinne i Lotto det.

Først til mølla … eller vannkanten om du vil.

Påmelding: leder@soonfridykkerklubb.no
Spørsmål: 92045729

Agenda:

Lørdag:

12.00 Oppmøte og innsjekking
13.00 Felles dykk med mulighet for å prøve jakt. Vi avrunder med litt vannlek
17.00 Røykekurs med Lars
18.00 Middag (pølser/fiskesuppe)
21.30 Nattdykk
22.30 Kveldskos og film 

Søndag
09.00 Frokost
11.00 Fellesdykk
13.00 Vannlek
15.00 Pakke sammen
16.00 Avreise
Husk liggeunderlag og sovepose

Fridykkerleir 2014

Publisert i Nyheter, Utflukter | Skriv en kommentar

FreeDiversnight på torsdag

Diversnight er en årlig happening for alle dykkeinteresserte. For 8. gang på rappen arrangeres dette verden over. Målet i år er å slå rekorden, som er på 2749 dykkere fra 20 land.

Derfor vil Soon fridykkerklubb arrangere dette for barna inne i Grevlingen (i den normale treningstiden) og for de voksne senere på kvelden ute ved Kjøvangen brygge, oppmøte ute rundt omkring 1930. Alle tar med en kaffe og/eller en kakebit.

Husk lykt

Dykkes

Publisert i Nyheter, Ukategorisert, Utflukter | Skriv en kommentar

Fridykkerleir ble knall …. også i år

Grunnet fullbookede helger så langt øyet kunne se, ble det en noe avkortet fridykkerleir. Men at det ble suksess likevel kan vel antall deltagere tyde på. 14 barn, 8 voksne og 4-5 bikkjer inntok Hulvika fredag 30. August til lørdag 31. (mer…)

Publisert i Aktiviteter, Nyheter, Ukategorisert, Utflukter | Skriv en kommentar

Fridykkerleir 2013

Plutselig var vi August og det er klart vi må ha fridykkerleir i år
også. Den har vi besluttet å legge til 30. August med overnatting til
31. August.

Alle detaljer er ikke spikret, men et foreløpig utkast blir følgende:

– Oppmøte Hulvika rundt 16-17, fredag 30 August
– Dykk
– Felles bålkos og middag
– Natta
– Frokost
– Ny dag og ny moro. Lek i vann og dykk
– Lunsj
– Hjemreise ca 15-16 lørdag 31. August

Siden fjorårets lavvo’er ikke var allverden og klubben ikke har fått
støtte til å kjøpe inn noe gjør vi det slik at alle tar med egne telt.

Vi ønsker påmelding fortløpende for å ha oversikt.  Og om noen melder
interesse for å hjelpe til med å få et flott opplegg, setter vi pris på
det.

Som i fjor er også foreldrene hjertelig velkommen. Prisen vil bli
omtrent 200. pr pers.

Påmelding via mail: leder@soonfridykkerklubb.no og
nils.petter.moen@gmail.com

Publisert i Aktiviteter, Nyheter, Utflukter | Skriv en kommentar

Fridykkerleir 25-26 august

Soon Fridykkerklubb arrangerer fridykkerleir helgen 25-26 August. Leiren avholdes på Bile fra lørdag til søndag. Vi koser i og rundt vannet, både med og uten maske. Det er også mulig, og ikke minst hyggelig om foreldre også vil stille. Påmelding snarest.

Om noen av de som skal være med stiller med eget telt og/eller båt, gi beskjed, slik at vi kan beregne soveplasser og transport.

Fridykkerleir 2012

Publisert i Aktiviteter, Klubben, Nyheter, Utflukter | Skriv en kommentar

Dobbelt så moro på søndag

Kommende søndag morgen er det igjen dags for å våkne tidlig og nyte et herlig dykk i Grevlingen Svømmehall. Vi vil bygge litt lego under vann, dessuten fortsetter å trene på utligning ved neddykk. Denne søndagen åpner vi også for at de som ønsker det kan få prøve seg på utvalgte øvelser som inngår i prøven til CMAS* Fridykker sertifisering.

Deler av SnorkelGjengen kommer til å bruke dette som oppvarming til deres dykk senere på søndagen. Da blir det leting etter vrak i den mye omtalte Kugrava, senere omdøpt til Koggegrava … eller var det omvendt … eller kanskje begge deler.

Om noen har lyst til å henge seg på, enten i vann eller på land er de velkommen til det. For de som syntes vannet er i overkant kaldt, kan vi oppfordre til grilling og sosialt samvær på strandkanten. Og er man først på strandkanten, ville det ikke være helt feil å ta en aldri så liten rusken-aksjon. Men som sagt, dette er altså helt på eget initiativ, og ingen formell felles ryddeaksjon.

Vi dykkes:
Grevlingen: 09.00
Kugrava: 13.00, ekspedisjonsleder Reidar «Indiana» Johansen

Publisert i Nyheter, Trening, Utflukter | Skriv en kommentar

Historisk funn

Ankeret deler av Soon Fridykkerklubb fant for en drøy uke siden, viste seg å være av typen stokkanker og er meget trolig godt over 100 år gammelt. Derfor, i tråd med lover og regler, har funnet blitt rapportert til Norsk Sjøfartsmuseum. Vårt første funn er offentlig registrert, og det blir vel trolig ikke det siste. Moro.

Historisk anker

Publisert i Nyheter, Utflukter | Skriv en kommentar

Vraket lagt på is, men dykk ble det

4 fridykkere fra Son møtte entusiatisk opp sammen med Ekspedisjonsleder Reidar «Indiana» Johansen, men måtte skuffet konstantere at vraket var islagt. I trå med ekspedisjonslederens formaninger, ble det ikke vrakdykk denne gangen.

Men et lite dykk fikk vi oss uansett, takk til NP for herlig redigering. Takk til Son Spa som passet på at vi beholdt varmen:

Publisert i Nyheter, Utflukter | Skriv en kommentar

Soon Fridykkkerklubb på tokt

Førstkommende lørdag skal utvalgte fridykkere, og andre som er lystne, trosse kulde og slå seg gjennom isen på jakt etter kystkultur i Son. Med oss på laget har vi fått Reidar Johansen. Han vil fungere som ekspedisjonsleder i klasse med Indiana Jones. (mer…)

Publisert i Nyheter, Utflukter | 4 kommentarer

GyltePetter på Frivannsliv

Vi gratulerer GyltePetter med en flott Rødspette som foreløpig har fått plass i Frivannsliv sitt galleri over årets største fangster. Vi får se hvor lenge rekorden blir stående, et flott eksemplar var det uansett.

Du kan lese mer om dykker på SnorkelBloggen.

Publisert i Nyheter, Utflukter | Skriv en kommentar