Forfatterarkiv: GyltePetter

Inne-FreeDivers-Delight-Night

Som seg hør og bør ble Divers Night også markert av Soon Fridykkerklubb. 13 barn fant frem i mørket og lyste opp denne kvelden, og oppdaget et helt nytt badebasseng.

Stor takk til Fie og Anita som hadde fulgt oppfordringen med å ta med kake/kjeks. Og tro det eller ei, ved å dele kakestykkene i to, får man plutselig dobbelt så mye kake….

(mer…)

Publisert i Aktiviteter, Nyheter | Skriv en kommentar

Sommern er både over og under vann

Dette galleriet inneholder 5 bilder.

Sommern er definitivt både over og under vann. Blikkstille, 18 grader i vannet og over 20 i luften var akkurat den rammen det burde være når vi endelig kunne samles til utetrening. Kl 1800 kom jeg og ungene for en … Les videre

Flere gallerier | Skriv en kommentar

GRATULERER!

Det er gledelig å kunne si at samtlige som deltok på CMAS*** teorikurset har bestått!
Nå gjenstår bare de praktiske prøvene i basseng og i sjøen.
Vi vil prøve å ha fokus på å trene på de praktiske prøvene på innetreningene fremover. Etter jul kommer vi til å ha «offisielle testdager» der de ulike praktiske prøvene vil bli gjennomført.

Publisert i Nyheter, Ukategorisert | Skriv en kommentar

Ettermiddagsdykk

Det er foreldremøte for 2. klasse i kveld. Det er derfor usikkert om jeg kan stille på treningen i ettermiddag. Fredrik er nok heller ikke hjemme igjen (tror jeg).

Hvis jeg rekker/kan blir det Kjøvangen fra kl 18 – 20.

Dykkes forøvrig inne på søndag!

Publisert i Nyheter | Skriv en kommentar

Morgenstund uten snorkel i munn’

Jeg får ikke åpnet døra på Grevlingen, kortet mitt virker ikke… Søndagens trening må defor gjøres hjemme i morgen.
Dykkes forhåpentligvis snart igjen!

Publisert i Nyheter | Skriv en kommentar

Dagens trening blir på SKUTEBAUGEN

Jeg er opptatt med å hente og levere barn til ridetrening og bursdager i ettermiddag og i kveld. Jeg kan dessverre derfor ikke stille på trening i dag.

Håper allikevel at de som vil dykke møter opp PÅ SKUTEBAUGEN fra kl 18-20.

Sannsynligvis blir det innetrening på søndag, mer info om dette i løpet av uka.

Dykkes! -np.

Publisert i Nyheter, Ukategorisert | Skriv en kommentar

Tips og triks

Her vil vi legge inn tips og triks som kan komme godt med en (ikke nødvendigvis) kald vinterdag:

Skulle du være utsatt for tidsklemma og føle deg fristet til å fylle balja med vann og legge utstyret i bløt har jeg føkgende gode tips: Legg det i bløt i ferskvann i 3-5 dager, sammen med en levende sjøstjerne eller to. Kjenn den lukten. Helt nydelig. Om ikke drakten er kammo av farge, er den i alle fall det av lukt. Syntes jeg hører Dorsken; Det er den sørste sjøstjerna jeg har sett.

En tørr open-cell drakt er nærmest umulig å få på. Her må det smøres. Ta en flaske med passe varmt vann og bland i ønsket type og mengde smøremiddel (såpe, babyolje etc). Er det kaldt i været, kan det være greit å ha blandingen i en termos. De første gangene du skal ta på deg en open-cell drakt, bruk da heller «for mye» smøremiddel i vannet enn «for lite».

Er det kaldt, kan en termos med varmt vann gjøre underverker for kalde hender og føtter. Held det varme vannet inn i hansker og/eller sokker for å tine opp fingre/tær. Termosen kan med fordel oppbevares i nett i varslingsbøya, så slipper du å svømme inn til land for å varme deg.

Alt etter hvor kaldt det evt. er, ta på en eller flere deler av drakta før du drar for å dykke.

Før du går i vannet, sørg for at håndkle og tørre klær ligger klart til å brukes/tas på, og i riktig rekkefølge -legg ikke håndkleet under de tørre klærne dine.

Ta med et ekstra håndkle eller ligge(stå)underlag til å stå på når du skifter, det er kaldt å stå barbeint på snø og is.

Bruk en vanntett bag til utstyret, da holder de tørre klærne seg tørre hvis det regner, og bilen blir ikke våt når du legger vått utstyr i bagen og inn i bilen etter dykk.

Husk å ta med alt utstyret, både bly, snorkel og hansker er kjedelig å legge igjen hjemme…

Har du kniv, smør inn knivbladet med vaselin, matolje etc for å hindre rust. Rustfritt stål (også på dykkerkniver) er ikke så rustfritt man skal ha det til.

Ta med kaffe, gjerne på en termos.

Når du har en balje å legge utstyret i. Legg det i bløt i ferskvann i 5 dager, sammen med en levende sjøstjerne eller to. Kjenn den lukten. Helt nydelig. Om ikke drakten er kammo av farge, er den i alle fall det av lukt. Syntes jeg hører Dorsken; Der kommer han Sjøstjerna Fredrik

Publisert i Fridykking | Skriv en kommentar

UV-jakt

UV-jakt, eller UnderVanns-jakt er rett og slett jakt under vann.  Fantastisk spennende, og lett å bli helt hekta på. Se Blogger – SnorkelP for eksempel på begge deler.

Du trenger:

-bare henda hvis du skal samle blåskjell

-spiss pinne/kniv/hawaiislynge for å fange flatfisk (de drevne fanger de med henda)

-strikkharpun for å fange andre fisk som svømmer (og flatfisk). NB! dette må på alle måter regnes som et våpen. Det har stor kraft, og må aldri pekes mot noen. Aldersgrense for kjøp og bruk.

UV-jakt er en utrolig spennende hobby! Som en ekstra bonus kan den skaffe deg en deilig middag eller to, ferskere fisk en selvfanget skal godt gjøres å få til!

Jeg mener også at UV-jakt er den mildeste formen for fisking og  «catch and release». De fiskene vi ikke vil ha, ser vi bare på, og lar de svømme stille og rolig videre. Ingen krok i munnen og utsliting av fisken eller tid over vann, for så slippe den ut igjen.

Publisert i UV - jakt | Skriv en kommentar

Sauholmen

Tilgjengelighet: bil; parkering ved Son Spahotell, gå ca 100 meter ned til og ut på brygga og svøm ca 150-200 til Sauholmen. Evt båt.
Hva: østsiden: deilig og storslått vegg. Noen steder rett ned fra vannkanten, andre steder noen få meter fra/under land
vestsiden: sandbunn med steiner og svaberg. Store områder som ikke er særlig dype, flott for snorkling (hvis sikten er god)
Liv: berggylte, flatfisk

Pass på båttrafikk hvis du svømmer fra hotellet. Veldig fin vegg på østsiden som går ned til rundt 20+ meter, hva som er under der gjenstår å utforske… Her er det duket for en utrolig følelse av vektløshet når man flyr noen meter fra veggen og ikke ser bunn mens det er 10 meter opp til overflaten. Noen fine Gyltesteder.

Bilder fra Sauholmen

Awesome Flickr Gallery Error - 307 Temporary Redirect

307 Temporary Redirect


CloudFront

Publisert i Dykkeplasser | Skriv en kommentar

Sjøhagen

Tilgjengelighet: bil, parkering ca 150-200 meter fra vannkanten
Hva: sand og mudderbunn, svaberg/steiner som stikker opp av sanden, småvegger.
Liv: berggylte (SnorkelP-rekord), blåstål, flatfisk, sjøørret, ål

Deler av dykkingen kan foregå i umiddelbar nærhet til innseiling til havn, pass på så du ikke får snorkelen i propellen. Artige og fine formasjoner og ikke så dypt, stort sett maks 10 meter.

Publisert i Dykkeplasser | Merket med , , , , | Skriv en kommentar