Forfatterarkiv: friadmin

FreeDiversnight på torsdag

Diversnight er en årlig happening for alle dykkeinteresserte. For 9. gang på rappen arrangeres dette verden over. Målet i år er å slå rekorden, som er på 2749 dykkere fra 20 land.

Derfor vil Soon fridykkerklubb arrangere dette for barna inne i Grevlingen (i den normale treningstiden) og for de voksne senere på kvelden ute på Krokstrand, oppmøte ute rundt omkring 1940. Alle eller noen tar med en kaffe og/eller en kakebitterier.

Her kan du lese om fjorårets dykk

Husk lykt …. og snorkel!
Dykkes

Publisert i Nyheter, Trening | Skriv en kommentar

Topp oppmøte

Vi har fått en formidabel start på sesongen innendørs. Flust av barn og voksne på trening. De to siste torsdagene har det vært et sted mellom 15-18 barn samt 4-5 voksne, mens det nå på søndag kom hele 7 voksne og 13 barn. Da snakker vi kl 09.00 på morgenen…. det står det respekt av. (mer…)

Publisert i Nyheter, Trening | Skriv en kommentar

Jevn fordeling i godværet

Vi får vel la det labre været ta skylden for det beskjedne oppmøtet på årets første bassengtrening ute. Men som en Ulv en gang sa på en vang, det finnes ikke dårlig vær, bare mangel på våtdrakt. Likevel dukket 6 ivirge våtdrakter opp, en hadde til og med syklet fra Deør til Kjøvangen … og hjem igjen … TØFT. To barn, to ungdommer og to voksne koste seg i godt varmt vann på den ikke altfor ukjente stranda. I tillegg hadde vi en dykkeleder på land. (mer…)

Publisert i Nyheter, Trening | Skriv en kommentar

Bygge harpun – Sporet

http://3.bp.blogspot.com/-aMq9AgQd6FA/UOsyjtXAXVI/AAAAAAAACVo/vERpxoEumTA/s1600/DSC00441_1.jpgSporet på harpunen er vel en av de viktigste oppgavene vi gjør med harpunen vår, i alle fall om planen er å ha en funksjonell harpun. Sporet bør være rett. Vi har to typer spor på en harpun og de lærdre er vel ikke helt enig i hva som er best. Åpent spor er enklere å lage og også enklere å lade, mens et lukket sport, krever en skinne, som i så måte er sikrere med tanke på å få rett. Dessuten vil det sikre piles ferd ut fra harpunen. Dog vil jeg påstå at det skal veldig stor kraft til for at pilen skal bli presset såpass «off» at det er behov for lukket spor. En annen fordel med lukket spor er at pilen sitter på plass uansett hvordan man vender harpunen. Når det er sagt, en harpun med åpent spor og en riktig oppsatt lineguide vil gjøre samme nytte.

Åpent spor (Open track)
Sporet freses senter stokken med en fres. Dybden avhenger av type pil man velger. Pil med haifinner tåler dype spor, mens piler med nedfelling må ligge høyere opp. Selv freser jeg litt lavere spor enn det til syvende og sist skal bli. Resten av dyben får jeg ved bruk av sandpapir. Et tips er å bruke et smalt rør å ha snadpapiret rundt.
http://1.bp.blogspot.com/-KxwSjyxL5i0/UOsykBfMdNI/AAAAAAAACVw/8uTv_Zd3vd4/s1600/DSC00449_1.jpg

Lukket spor (Enclosed track)
Har jeg enda ikke laget, men her freses det plass i stokken til å felle inn et rør med en liten åpning i toppen. En slik bane kan evt kjøpes ferdig.

Tilbake til oversikten

Publisert i Utstyr, UV - jakt | Skriv en kommentar

Ikke Halloween under vann

http://i1.ytimg.com/vi/ixij9b0gi14/maxresdefault.jpgI år ser det ikke ut til å bli noe Halloween under vann. Men kanskje noe å tenke på til neste år. Altså ingen trening førstkommende torsdag.

Sees søndag morgen.

Publisert i Nyheter | Skriv en kommentar

Fridykkerleir ble knall …. også i år

Grunnet fullbookede helger så langt øyet kunne se, ble det en noe avkortet fridykkerleir. Men at det ble suksess likevel kan vel antall deltagere tyde på. 14 barn, 8 voksne og 4-5 bikkjer inntok Hulvika fredag 30. August til lørdag 31. (mer…)

Publisert i Aktiviteter, Nyheter, Ukategorisert, Utflukter | Skriv en kommentar

Fridykkerleir 2013

Plutselig var vi August og det er klart vi må ha fridykkerleir i år
også. Den har vi besluttet å legge til 30. August med overnatting til
31. August.

Alle detaljer er ikke spikret, men et foreløpig utkast blir følgende:

– Oppmøte Hulvika rundt 16-17, fredag 30 August
– Dykk
– Felles bålkos og middag
– Natta
– Frokost
– Ny dag og ny moro. Lek i vann og dykk
– Lunsj
– Hjemreise ca 15-16 lørdag 31. August

Siden fjorårets lavvo’er ikke var allverden og klubben ikke har fått
støtte til å kjøpe inn noe gjør vi det slik at alle tar med egne telt.

Vi ønsker påmelding fortløpende for å ha oversikt.  Og om noen melder
interesse for å hjelpe til med å få et flott opplegg, setter vi pris på
det.

Som i fjor er også foreldrene hjertelig velkommen. Prisen vil bli
omtrent 200. pr pers.

Påmelding via mail: leder@soonfridykkerklubb.no og
nils.petter.moen@gmail.com

Publisert i Aktiviteter, Nyheter, Utflukter | Skriv en kommentar

Dårlig sikt og dårlig vær men en vanvittig bra gjeng

Gårsdagens dystre værmeldinger satte ikke noen stopper for ivrige barn, selvom både foreldre og instruktører iherdig prøvde å hinte til at kaffe og innendørs aktiviteter var å foretrekke. 12 sprekinger var i vannet en drøy time og på brygga hadde vi ytterligere 4 tobeinte og 2 firbeinte venner. (mer…)

Publisert i Nyheter, Trening | Skriv en kommentar

Bare bedre og bedre

Med en ny fridykker i hallen og flere som tok gjenværende krav til sertifisering, var det to stolte trenere som forlot hallen i dag. En herlig gjeng vi har fått æren av å bli kjent med. Ikke noe å si på hverken innsats eller progresjon hos nye eller gamle fjes. Rett og slett moro og klapp på skulderen. Vi gleder oss til å ta alle med ut (endelig avklaring på når første trening ute er kommer om kort tid) og vise de hva Sonskilen har å by på. Dessuten kan vi se frem til deltagelse på Svartås hytta, servering av SnorkelSuppe og ikke minst fridykkerleiren som kommer i løpet av sommeren/høsten.

Grattis til Emilie og Helena med bursdagen som var og svømming med bare Snorkel. Grattis til Sofie og Eirik som leverte med glans og velkommen til Julia. Takk også til alle de 12 andre barna som bidro til en fin dag i bassenget. Kanon

Publisert i Aktiviteter, Nyheter, Trening | Skriv en kommentar

UV-fotografer i klubben

Med to nye kameraer i boks, var interessen brukbar da Soon Fridykkerklubb i samarbeid med Japan Photo og Scuba Supply arrangerte Introkurs i UV-fotografering. Av de 7 påmeldte var 6 fra Son. Scuba Supply stilte med instruktør og tilrettela for en helg i Smögen, mens Japan Photo stilte med flotte premier og gode priser på utstyr. Mange flotte bilder ble produsert og tre ble utvalgt som vinnere. Klubben har hevet kompetansen og kan lære bort til andre medlemmer.

(mer…)

Publisert i Kurs, Nyheter | Skriv en kommentar